دامن کلوش، به عنوان یکی از معروفترین مدلهای دامن، در بین انواع متنوع این لباس، شناخته میشود. در واقع، دامن به عنوان یکی از پوششهای زنانه، تأثیر زیادی در زیبایی ظاهر پوشش زن، دارد و در مدلهای مختلفی نیز دوخته میشود. مدل کلوش، نمونهای از انواع متنوع این لباس محسوب میشود. اگر شکل A انگلیسی را در ذهن خود متصور شوید، میتوانید به طرح کلوش، نزدیک شوید؛ چرا که این مدل، به اولین حرف انگلیسی، شباهت دارد. این دامن به گونهای دوخته میشود که گشادی آن از قسمت کمر است.
” دامن کلوش در قسمت کمر قالب بدن است، ولی از خط کمر به پایین دارای موج های کوچک است که به دامن جلوه ای خاص می بخشد. ”
معرفی انواع دامن کلوش
این نوع دامن، از جمله دامنهایی است که دوخت آن به راحتی انجام میشود و به آسانی هم مورد استفاده قرار میگیرد. این عوامل سبب شده است که جزو دامنهای پرطرفدار در بین خانمها به حساب بیاید. انواع مختلفی از این دامن دوخته میشود که میتوان به تمام کلوش، نیم کلوش، نیم کلوش کمرکش، یک کلوش، نیم کلوش پشت بلند، کلوش نامتقارن، کلوش با درز، کلوش کوتاه، کلوش کوتاه پیله دار، کلوش کوتاه مجلسی، کلوش گلی گلی، کلوش بلند حریر، کلوش کوتاه مخروطی و کلوش اروپایی اشاره کرد. در ادامه همراه ما باشید تا با مهمترین انواع کلوش آشنا شوید.
دامن تمام کلوش
یکی از نمونههای دامن کلوش دامن تمام کلوش است. برای دوخت این مدل دامن، باید عرض پارچه را مد نظر قرار دهیم. به عنوان مثال، چنانچه پارچهای به عرض 5/1 هست، نیاز هست که 5/1 متر، پارچه خریداری شود. با این مقدار پارچه، اندازه دامنی که دوخته میشود، تا روی زانو است. از آنجا که در مدل تمام کلوش، میزان پارچه زیادی مصرف میشود از این لحاظ، برای دوخت دامنهای بلند، زیاد به کار نمیرود.
الگوی دامن تمام کلوش
در اینجا برای اینکه الگوی دامن تمام کلوش را رسم کنیم، اندازههای فرضی را به کار میبریم. اندازه دور کمر: 66 سانتیمتر و اندازه قد دامن: 72 سانتیمتر هست. کاغذی را تهیه میکنیم و در گوشه آن، دو تا خط را به گونهای رسم میکنیم که بر هم عمود باشند. نقطهای که دو تا خط به هم میرسند، نقطه 1 نام دارد. یک ششم دور کمر را به دست میآوریم و عدد حاصل را از نیم سانتیمتر کم میکنیم. سپس با استفاده از گونیا و عدد حاصل نقاطی به دست میآید که نقطه 2 و 3 نامیده میشود.
در مرحله بعد برای اینکه خط لبه دامن را رسم کنیم از نقطه 1 به میزان فاصله 2<–1 که با قد دامن جمع شده است را نشانه میگذاریم. در اینجا، نقطه 4 و 5 به دست میآید. هلال حاشیه دامن را با متر ترسیم میکنیم. برای اینکه پارچه را با استفاده از این الگو، برش بزنیم دو بار این کار را انجام میدهیم.
نکته: این الگو مربوط به دامن تمام کلوشی هست که یک درز دارد. چنانچه میخواهید دامن بدون درز باشد، باید پارچه بیشتری خریداری کنید
دامن نیم کلوش
از دیگر نمونههای دامن کلوش، مدل نیمکلوش است. این مدل دامن، مناسب هر اندام و با هر سن و سالی هست. پارچههای نرم و لطیف برای دوخت این مدل دامن، مناسبتر هستند. شکل دامن نیمکلوش، به این صورت است که در ناحیه باسن، جذب بدن است و از خط باسن به بعد که به سمت پایین میآید در دامن، موجهایی با اندازه کوچک وجود دارد که زیبایی دامن را دو چندان میکند. برای دوخت دامن نیمکلوش، به متراژ قد دامن به اضافه 10 سانتیمتر به شکل دولای بسته، پارچه لازم هست
استفاده از تور زونیکس در دامن کلوش!
تور زونیکس برای حجم دهی و ایجاد بف در لباس های به کار میرود، در این ویدئو با یکی از ترفندهای کاربردی دامن کلوش آشنا خواهید شد این گزینه بیشتر در لباس عروس و لباس مجلسی بکار میرود بطور کلی پارچه زونیکس بطور گسترده برای طراحی لباس های عروس به کار برده می شود.
آستین لباس و دامن آن دو قسمتی هستند که نیاز به حجم دهی دارند، بدین صورت معمولا اثری از نیاز به حجم دهی دارند بدین صورت معمولا اثری از خود این پارچه نیست، درواقع فقط حجم ایجاد شده به واسطه آن را می بینیم.
این مطلب برگرفته از سایت تخصصی آموزش خیاطی سیماکده هست میتونید برای دیدن آموزش های بیشتر خیاطی به ادرس سایت مراجعه کنید: www.simakade.ir
تحریریه رونی شرت